.

Edith Kirkyne – Apophenia

Колективът Drafts се състои от анонимни артисти от Западна Каталония (Испания), които споделят общи виждания за електронната музикална сцена, както и общ вкус за различните видове техно. През 2016 г. те обединяват усилия и създават Drafts като проект, който да им позволи да се изразяват напълно свободно, запазвайки анонимността си. Това идва от убеждението им, че музиката трябва да говори сама за себе си: без етикети и комерсиални подбуди.

Първите две EP-та DRAFTS001 и DRAFTS002 са издадени от колектива съответно през 2017 и 2019 г. само и единствено на винил.

Днес е официалната премиера на ново EP, което поставя началото и на Draft Basics Series – нова серия от Drafts, създадена за музика от артисти извън колектива. Тя отново се издава само на винил, а истинското име на продуцента зад всяко издание остава мистерия. 

Първото издание на Drafts Basics Series излиза под псевдонима Edith Kirkyne – име, избрано от известен артист, специално за това издание. Заглавието на EP-то е Apophenia – склонността погрешно да правиш връзки между несвързани неща като обекти или идеи. Тя е свързана с началните етапи на шизофренията.

Тук можете дa чуете части от четирите трака, които са включени в албума: Apophenia, Seism, Behind Consciousness и Stano. Всеки от тях звучи различно, но всички са обединени от едно: движещо, сурово и тъмно звучене. Самият винил може да се поръча през сайта на Drafts.

последни