.

Eastern Union 1: Bulgaria / Backyard Party

Съвсем наскоро Горазд Попов aka Goro изкара нов албум Unbound Forever и се премести от Берлин – неговия дом за последните 3 години – обратно в София. Едвам се прибра и вече стартира нова серия партита под името Eastern Union. 

Всъщност Eastern Union е колектив от артисти и промоутъри, който цели да свърже държавите от Балканите. Идеята е да се създаде общност, обединена от музиката, като събитията, които прави да са насочени не само към хората от определена страна, а към целия регион.

В момента част от колектива на Eastern Union са DJ Hоp3 от Истанбул, Radio Etc. от Солун, Young Picaso от Клуж и BENI Heal от Букуреща, а от България крюто е завършено от Tekniq, Sillia и Goro. Горазд описва насоката им като алтернативна електронна музика, рап, експерименти.

Първото събитие на Eastern Union ще се случи тази събота и за него пристига именно Radio Etc. заедно с George Next, които са част от UK Bass & Grime сцената в Солун. Към тях се включва също и Ивайло Минчев Funktool/Junkfool от Sofia Beats. Партито ще бъде в двора на Fabrica 126 като идеята е да започне през втората част от деня, около 19 ч. с b2b между българското крю. 

Ето го събитието във Facebook. Входът е свободен.

последни