.

DVS1 – Beta Sensory Motor Rhythm

DVS1

С 25-годишната си история Зак Куторетски е едно от най-стабилните имена на глобалната техно сцена – със серията си партита в родния му Минеаполис от 90-те, инсталацията му Wall of Sound, която е пътувала от Ротердам през ADE до Басиани, както и с конференцията му Support. Organize. Sustain., която, да се надяваме, ще има ново издание, когато отново започнат да се провеждат събития.

След EP-та и сингли за собствения му лейбъл HUSH, както и за лейбъла на Бен Клок Klockworks, сега DVS1 изкара и първия си цялостен албум – Beta Sensory Motor Rhythm. И както подобава за такова издание, лейбълът, през който излиза не е случаен – Axis Records на Джеф Милс, който винаги е представлявал значително влияние за Куторетски.

Албумът пристига с абстрактно и метафизично описание от лейбъла, което започва така: „Звукови честоти изпращат невронна обратна връзка от възприемащото тяло до граничното пространство на състоянието на сън. В съзнанието се активира фундаментална концептуална промяна. Движение от настоящия час към зона отвъд измеримото.“

Beta Sensory Motor Rhythm се състои от осем трака, от които могат да се чуят двуминутни откъси в Soundcloud, а всеки от тях ще получи и собствено видео. Вече излязоха клиповете за първите три парчета – Alpha-Theta, Drifting и Delta Wave, които може да гледаме тук.

подобни

последни