.

Douglas Dare – Aforger

douglas dare

Douglas Dare навлиза все по-надълбоко в музиката, която прави и поемите, които пише. След дебютното му EP Seven Hours и първия албум Whelm през Erased Tapes следват участия с имената Ólafur Arnalds, Nils Frahm и Fink.

Сега, две години по-късно, му предстои изкарването на втори албум, Aforger, който звучи още по-тревожен, сложен и откровен до уязвимост. И за разлика от преди не толкова плавно меланхоличен. За което може би са допринесли опитът с имената по-горе и това, че от ранна възраст свири на пиано (като дете майка му го окуражава да започне да свири, а тя самата е преподавател по пиано). Плюс личните натрупвания, които рефлектират в текстовете му.

Освен пианото в някои от траковете можем да чуем хор, както и барабаните на Fabian Prynn, който е продуцент на албума и с когото двамата работят от дълго време. Aforger поставя на първо място въпросът къде е границата между реалността и измислицата, а след него следват и редица други. Самият Douglas Dare казва, че се е инспирирал също така от албума Vulnicura на Björk. Освен това редица медии го впрягат като достоен последовател на Thom Yorke.

Aforger ще излезе на 14 октомври, а сега той може да се чуе и онлайн по-долу. Може да се купи както през bandcamp, така и през лейбъла Erased Tapes. Между другото от албума вече излязоха два видеоклипа – Oh Father преди месец и New York, само преди няколко дни. Могат да се гледат най-долу.

подобни

последни