.

Първи парчета от албума на Roe Deers – SALT TOWN BOY

Людас луупва следващия трак с фас в устата

Литовският топ културтрегер Людас Лазаускас, познат с музикалния си псевдоним Roe Deers е сред свръхпродуктивните продуценти на тамошната сцена. След редица сингли, ремикси и EP-та, най-после дойде моментът за първия му албум, озаглавен Salt Town Boy (сещате се – като култовия хит от Bronski Beat). Изданието ще излезе на 4 ноември през личния лейбъл на Roe Deers Good Skills, за който наскоро писахме тук.

Всъщност името идва и от родния град на Людас – Друскининкай, литовски спа курорт. Там той започва диджей кариерата си, пускайки в дискотеката на техните, което си е добър старт в живота. Албумът представлява 12 парчета, улавящи музикалното пътешествие на Roe Deers през годините между стилове като електроклаш, пост пънк, итало, краутрок и EBM.

Първите две парчета, които можем да чуем от албума са Trident в колаборация с култовата френско-канадска вокалистка C.A.R. и Rodeo King с участието на Sex Judas. Останалите десет трака загатват още интересни колаборации, като тази с бившия рапър Aquarius Heaven, a ще има и допълнително издание с ремикси.

подобни

последни