.

Снимки от концерта на Jeniferever

вчера, почти инцидентно, отидох на концерт в Дом на киното. както концерта на No Age и Handsome Furs от преди няколко седмици, и това събитие беше организирано от Аларма Пънк Джаз и Indioteque. хвала, за което!

имаше две банди. за първата от тях думата банда май не е адекватна всъщност. бяха българи, трима души, забравих им името, не им слушах и музиката много. стояха на земята на сцената и бяха забили погледи в едни лаптопи. публиката седеше на седалките. беше малко абсурдно. // все пак проверих името – Flioffy се казват. другият път ще им обърна повече внимание. ако го пожелаят. щото на тоя концерт явно не го желаеха.

втората банда се казва Jeniferever и са от Швеция. бяха пет човека – барабани, три кирати и бас, които преминаваха в две китари и два баса, и синтезатори. за мен са инди рок, на моменти минават към пост рок, а това че са скандинавци си личеше в цялото им звучене. на моменти напомняха на Death Cab (ако някой ме следи редовно напоследък ще си каже, че всичко ми на помня на Death Cab ебаси). нищо особено, но въпреки това доста приятно. пък и при положение, че почти не се виждат такива неща в родината. имат едно евала от мен.

следват снимки. а след това и два линка за нови видеа, които не успях да сложа, защото wordpress не обича javascript или нещо такова…и песните за днес!

Cults – Abducted. изключително приятното парче на Cults вече си има относително странно видео.

Yuksek – On A Train. тази песен вече излезе с видео, но под името на Mega Mystery Band като изпълнител. мега мистериозното в бандата се оказа, че тя всъщност е проект на французина Pierre-Alexandre Busson aka Yuksek, a On A Train е пилотното парче от втория му албум. в онзи клип едни младежи се мотаха из една гора, така че сега с кеф споделям малко по-добро видео. и по-точно сънят на Busson.

последни