.

City / Ruins – Прожекция в Neu!Berlin

Документалният филм City/Ruins: Art In The face Of Industrial Decay разказва за industrial/noise/experimental сцената в Кливлънд, САЩ, и включва интервюта и музика от над дузина артисти, които опитват да правят нещо по-нетрадиционно в индустриалния град.

Този четвъртък филмът ще бъде прожектиран в клуб Neu!Berlin в София, като събитието е организирано от българския noise лейбъл Abandonment. City/Ruins всъщност излиза преди около 5 години, но от Abandonment са възпрепятствани от премиерата, защото къщата на създателя на филма, Stephen Petrus, изгаря с почти всички копия вътре. За щастие, преди пожара определени бройки заминават за Европа и впоследствие в филмът е намерен в Германия.

Естествено сцената в Кливлънд e претърпяла доста развитие от тогава до сега, но това е нещо, за което ще може да си говорите по време на самото събитие в Neu!Berlin. Датата е 15.12.2016 г., началото е от 19:00 ч., а входът е свободен.

Тук може да гледате трейлър за филма, но преди това не може да не се споменат някои от имената на бандите: Fascist Insect, Dead Peasant Insurance, Black Mayonnaise, Contamination Diet, Ghostpussy. Хората знаят как да се забавляват.

последни