.

Иво Стоядинов ака Charlie с ново соло EP

Charlie / Снимка: Lubri

Познаваме Чарли отдавна, предимно с участието му в бандите Les Animaux Sauvages и Babyface Clan, а също и като 1/3 от клубната нощ We Like Kitsch. През 2016 г. излиза първият албум на Les Animaux Sauvages, Oberlicht, и оттогава бандата изкарва вече двадесет и четвърто издание. След като Andrew Weatherall включва тяхно парче в негов микс по NTS повече диджеи почват да купуват музиката им и имена като Iñigo vontier и Richard Sen ремиксират техни тракове.

За по-запознатите обаче не е тайна и соло продукцията на Чарли. За него записването на музика си е ежедневие, а от време на време решава да издаде някои от парчетата си. Прави го за удоволствие, а с годините натрупан опит нещата ескалират и днес негови тракове се издават в лейбъли от Испания, Бразилия и Англия.

Започнах през 90-те, свирейки на китара в различни групи и не съм си представял, нито планирал, че ще диджействам по партита. Още по-малко, че някои от сериозните имена ще пускат моя музика. Приемам всичко това като бонус.

Последното EP на Charlie носи заглавието One on One и включва четири парчета. Две от тях са с изразени ориенталски мотиви, вдъхновени от спорадичните пътувания на Иво до Истанбул. Именно там се захласва по ориенталските струнни инструменти и възможностите, които дават да подправиш музиката си. Траковете са в линка долу.

подобни

последни