.

Ново EP от Burial – Antidawn

Както гласи описанието към EP-то: „Antidawn редуцира музиката на Burial само до изпаренията.“ Първоначално това звучи като критика, но когато си пуснеш траковете в новото издание, започваш да схващаш особения смисъл. Antidawn е ефимерен саундтрак към мъгляви сцени, в които рядък пушек скрива малкото, което се случва. Лондонският продуцент с култов статус е оставил енергията на геридж звученето и тук е използвал само характерния си ембиънт със саунд дизайна и бледи, дочути сякаш случайно, откъслечни вокални семпли.

Burial е познат като геймър, фен на Metal Gear Solid, откъдето е взимал и семпли за Untrue, и точно като саундтрак и саунд дизайн за игра звучат траковете от Antidawn. Описанието към изданието продължава: „Изглежда, че Antidawn разказва историята на зимен град и нещо те приканва да я проследиш из нощта. Резултатът е едновременно успокояващ и смущаващ, създавайки тих и странен блясък в студа.“

Звученето в Antidawn сякаш дава измамно усещане за фон, но всъщност е приятно софистицирана композиция, на която си струва да се отдаде съсредоточено внимание.

подобни

последни