.

Atom™ – < 3

Новият албум на Atom™ със заглавие < 3 излезe официално миналата седмица през немския лейбъл и артистична платформа Raster.

Atom™, зад който седи Уве Шмит, е роден в Германия, но в момента живее в Сантяго, Чили. Уве е един от електронните артисти, използвали десетки различни псевдоними – Atom Heart, Señor Coconut, Dropshadow Disease, Lisa Carbon и още много други. И все пак най-впечатляващите му авангардни произведения са под името Atom™.

Голяма част от музиката му между 1994 и 2012 може да бъде открита под съблейбъла на Fax Label – Rather Interesting. След смъртта на главния собственик Pete Namlook, Уве решава да прекрати Rather Interesting и през 2013 стартира лейбъла си AtomTM_Audio_Archive.

Албумът му < 3 се състои от музика, която той класифицира в жанра „хард код поп“. Уве продуцира траковете, като си играе и взаимодейства с машината X1N, която генерира роботизирани човешки гласове. Траковете в албума са описани като „направени от машини, с машини, за машини“. Преливащ от неяснота, албумът на Atom™ ни завладява с мистериозните си текстове и звуци.

Ние решихме да включим трака, който започва със следните думи, препратка към известния текст на Джил Скот Херън: „Няма да можеш да останеш вкъщи. Няма да може да използваш телефона си, защото революцията няма да е онлайн. Новините няма да бъдат повтаряни, нито споделяни, нито пуснати в Туитър. Революцията няма да е онлайн.“

последни