.

Albert Chiovenda & Stanislav Tolkachev – Uncooperative Cog

Алберт Чиовенда

Станислав Толкачев и Алберт Чиовенда обединяват сили и се включват с общ трак в най-новата компилация Uncover 4.0 за Granulart Recordings. Лейбълът, създаден от испанският продуцент Kessel, е вдъхновен от класическото детройтско звучене, дийп и дъб техното от 90-те.

Освен колаборативното парче на Станислав и Алберт, Uncooperative Cog, Uncover 4.0 включва музика още от Иниго Кенеди, Kessel и Ерик Фетчър. Тук ще разкажа малко повече за Алберт Чиовенда, артист, който следвам още от 2016, когато издаде Until The End за българския лейбъл DVNTT.

Алберт прекарва юношиските си години в Рим, където за пръв път става свидетел на бурно развиващата се европейска техно култура. „Образовах се напълно, когато бях там в началото на 90-те… музикално и културно“ – споделя Алберт. На 19 г. се завръща в родното си място – Сидни, където рефлектира върху наученото и се опитва да го предаде и пресъздаде.

Алберт е вдъхновен, както от техно артисти като Станислав Толкачев, Джеф Милс, Бен Симс и Surgeon, така и от минимализма и ембиънт музиката на Стив Райх, Брайън Ино и Филип Глас. Целта му като диджей е не просто да забавлява хората, а да влезе в ролята на когнитивно музикален терапевт.

„Музиката е повече за това, за което си мислиш, отколкото за начина, по който звучи. Със сетовете си се опитвам да предизвикам публиката да свали гарда си и да се превърне в едно с всичко, което е възприела“. – казва Алберт пред Resident Advisor.

Като продуцент, Алберт Чиовенда обича спонтанността, полоритмичността и непредсказуемостта на синтезаторите. Аз лично сравнявам стила му с психеделично преживяване, в което е добре да се впуснеш без очаквания, настроен да се срещнеш с нещо непознато, а и да откриеш повечко за самия себе си и за егото си. Както казват „you’ll either love it or hate it“, но аз силно препоръчвам да му дадеш шанс.

Тук е колаборацията му със Станислав Толкачев за Uncover 4.0, а по-надолу включвам и друго негово ново парче, което официално излезе в петък за португалския лейбъл HAYES.

подобни

последни