.

Четвърто силно издание за годината от Overmono

Хашлашки брейкбийтове и плътен бас се преплитат с нежни романтични мелодии и женски вокални семпли. И всичко това носи едно много отчетливо UK звучене. Една сурова чувствителност, което всъщност е добро описание на геридж звученето като цяло.

Това е Diamond Cut / Bby, последното EP на двамата братя от Уелс Overmono, а също и отличимото им звучене, което започна да набира скорост точно преди пандемията. Историята гласи, че този период ги кара да останат в студиото и така от началото на 2021 те изкараха общо три силни EP-та, един сингъл както и мега микс за серията Fabric Presents. А освен това се включиха със саундтрак за документалния филм Better Days: The Story of UK Rave.

За Diamond Cut / Bby момчетата казват: „Направихме това след като прекарахме голяма част от лятото, карайки и дънейки стари издания на Basic Channel в колата. Излезе толкова бързо и въпреки че няма нищо общо с Basic Channel, то винаги ще ни напомня на момента, в който нещата започнаха да отварят отново, а ние слушахме тези касетки.“

последни