.

Мексиканецът Fausto с дебютен албум

Fausto

В края на юли мексиканецът Хосе Фаусто ще изкара дебютният си албум Walking On Blooms. Изданието, което се състои от шест парчета, е плод на изолацията по време на пандемията и носи изцяло ново звучене за изпълнителя. “Това беше едно от малкото хубави неща, които ми се случиха през карантината” споделя той в Soundcloud чата ни, визирайки свободата да сътвори музика, която не е непременно клубна.

Фаусто започва своя музикален път като продуцент и това веднага го сблъсква с премеждието да продадеш труда си за лайв участие. Затова решава да се научи на диджейлък с помощта на приятел и с цел да си намира гигове по-лесно. Впоследствие започва да се кефи на занаята и записва подкасти за култови издания като това за лейбъла Duro.

Човекът свири и на китара

И все пак истинската му страст си остава продуцирането “синтезатори, дръм машини, адреналинът от потенциалните грешки, които можеш да направиш по време на лайв е изцяло друго преживяване и те свързва с публиката по много по-дълбок и личен начин”, както сподели в разговорът ни.

Преди известно време споменахме мексиканската електронна сцена (горещо препоръчваме да слушате всичко от лейбъла Duro, както и култовите Zombies In Miami и Iñigo Vontier) по повод този ремикс на Фаусто, докато все още по света дискотеките бяха затворени, а в Мексико си течеше бесен купон. Е, в последствие и там нещата се прецакаха и в момента положението е горе-долу същото като у нас, но бавно се връща към предишните темпове. Като пряко замесен в нещата там, Фаусто смята, че в последните няколко години сцената там се движи много добре и артистите имат реален шанс да допринесат към световната сцена. Единствено му липсва повече обединение и подкрепа между хората в бранша. Навсякъде би било по-добре, ако има повече от това.

Тук може да слушаме едноименният пилотен сингъл от албума – Walking on Blooms.

подобни

последни