.

Крис Дейвидс от Maribou State със соло албум като Shire T

Крис Дейвидс aka Shire T

Миналата година, почти точно по това време, през лейбъла, съоснован от двамата англичани от Maribou State, Dama Dama, излезе нов артист, който беше наречен „мистериозен“. Псевдонимът му беше Shire Tea, а изданието му Hackney Birdwatch напомняше толкова сериозно на музиката на Maribou, че тогава вкарах логичното предположението, че това е един от двамата продуценти. И сега, не толкова изненадващо, се оказа точно така.

Крис Дейвидс от Maribou State е съкратил псевдонима с две букви и е готов да издаде цял нов албум на 20 август отново през Dama Dama – Tomorrow’s People. Като Shire T Дейвидс прави по-мрачни и по-клубни тракове, а дебютният му албум е вдъхновен от британската танцувална музикална култура. Работата по изданието започва през 2020 г., по време на пандемията: „Сякаш бъдещето беше изтрито и така в крайна сметка се задълбочих в миналото и в цялата танцувална музика, която ме е вдъхновявала, когато пораствах. За мен това се превърна в начин да избягам от цялата лудост, която се случваше в онзи момент.“

Вече излязоха първите три трака от Tomorrow’s People. London.Paris.Berlin е мелодичен и нежен, с лекичко пиано и отвян вокал – като цяло много характерен за Maribou State звук. Blue Kiss вдига скоростта и вкарва динамика с асид баслинии от Roland 303 и заедно с Full Atention черпят идеи от UK рейв културата от 90-те – каквато е и заявката на Shire T.

Трите трака вече могат да се слушат в bandcamp и в Spotify.

подобни

последни