.

Истерика представя: Chorbika (Белград)

Илюстрация: Olivia M Healy / Оформление: Павлина Младенова

Този петък серията събития за електронна музика, пърформанс и визуални изкуства Истерика прави една година. Както си трябва, отбелязването ще е с парти, а основен гост на него ще бъде сръбската продуцентка и диджейка Chorbika.

Chorbika е Йелена Станкович, която е важна част от белградската сцена. Като продуцентка тя изкара дебютно EP Ti i Ja през собствения си лейбъл Chorbika Records, което може да слушаме в Spotify, а освен това ще е налично на винил по време на партито. Като диджейка пуска редовно в Drugstore и Klub 20/44, а също така е и резидентка на KC Grad. Освен това организира и събития, като е довела в сръбската столица имена като Red Axes, Simple Symmetry, Zombies in Miami, Marvin & Guy, Tyree Cooper и Jacques.

Снимка: Nenad Stijovic

И точно защото има точен поглед върху сръбската сцена, решихме да попитаме Йелена за няколко сръбски артиста, които трябва да чуем. Тя ни сподели тези и наистина си заслужава да се преслушат: MKSDL, Tapan, 33.10.3402, Matej Rusmir, Mangulica Fm. Да си познаваме комшиите. Към тях добави и любим диджей – Schwabe, който беше тук в края на миналата година по покана на DOMA.

В петък Chorbika ще започне с авторски лайв, а след това ще продължи с диджей сет. Преди нея ще я подгреят основателката на Истерика Анна-Мария заедно със Simone Viti от колектива Ropotamo. Заедно двамата ще направят итало-диско и електро диджей сет с електро-акустични импровизации. Един от последните им общи сетове може да се чуе тук.

Партито ще бъде в Tell Me този петък, 26 юли, като по традиция за вечерите на Истерика интериорът на клуба ще бъде попроменен, а с визуализациите ще се занимава Ивелина Иванова от студио Phormatik.

Какво още са подготвили за първия рожден ден на Истерика може да се прочете във Facebook събитието. За загрявка ето едночасов сет от Йелена за сръбския подкаст Dubine.

https://soundcloud.com/kinaski/chorbika-dubine-podcast-005

подобни

последни