.

Дебютен албум от NIANDRAZ – Сумрак

NIANDRAZ е българска продуценткa и вокалисткa, изразяваща себе си смело от мрачните кътчета на своята душа от 2018 г. насам. Вдъхновен от света на сенките и меланхолията, звукът ѝ е сложна смесица от експериментални електронни жанрове като дарк ембиънт, дрон и даунтемпо. През последните няколко години тя успя да издаде своя музика за български лейбъли като Amek и Махорка, както и да направи съвместни парчета с Иван Шопов, bogzar/mønølith, XI-N, LEK и DVLVM.

Миналата седмица беше премиерата на нейния дебютен албум, който носи името Сумрак / Sumrak. В него успяваш да чуеш електронни вдъхновения, както от гореспоменатите жанрове така и инструменти като пиано и китара, и интроспективни текстове и вокали от самата NIANDRAZ.

Sumrak започва с туптящ бийт, нажежени електро вълни и мистериозно звучащи ноти. По време на развитието на албума интровертните изповеди на NIANDRAZ са потопени в дълбоки слоеве на реверберация, което превръща музиката ѝ в интимно и афектиращо преживяване. Войд и Слънцето слага край на пътуването с мрачен ембиънт, нойз и приглушени вокали, молещи за катарзис.

От първото до последното парче, NIANDRAZ остава вярна на философията си – #fuckhappymusic. Или както журналистът Светослав Тодоров казва в текста, придружаващ Sumrak: „Този албум не е цветен, а плътно черен, въпреки че заглавието подсказва, че все пак изход има.“

По-долу споделям целия албум за моментите, в които имаш нужда.
последни