.

Виктор Бенев – Fall And Rise Again

Биляна Фурнаджиева и Виктор Бенев

Виктор Бенев е перкусионист, който първо завършва Музикалното училище в София, специалност ударни инструменти, а след това и Консерваторията по музика в Париж със специалност джаз и импровизационна музика. Именно във Франция той живее и работи в момента.

През последните няколко години Виктор се занимава с електроакустична музика и скоро ще издаде първия си солов албум. motion in circuits ще включва осем парчета с трип-хоп, електронни и ембиънт влияния и ще излезе през лейбъла enovae. Самият лейбъл пък е общ проект на Виктор с художничката Биляна Фурнаджиева, от която е обложката към албума.

Всъщност двамата имат общ албум под името Crystal Sound, в който използват порцелановите скулптури на Биляна като музикални инструменти, а с вокали се включва изпълнителката Селма Саволайнен.

„Идеята на enovae е да работим главно в колаборация с различни артисти и да създаваме заедно. Предвиждаме две нови издания с Crystal sound project с певиците Айда Носрат от Иран, Леа Лу от Швейцария, както и Артьом Науменко, руски флейтист. След запознанството ни с Уали Хсу, хореограф от Тайпей, започнахме съвместна работа по проект за съвременен танц по избрана от него композиция от първия ни албум. Резултатът ще бъде представен като видео.

Новият албум motion in circuits ще излезе на 29 юни и ще може да се чуе и купи през bandcamp. Сега обаче можем да ви споделим ексклузивен трак, който може да се слуша само във Фонотеката – лекият и джазов Fall and rise again.

последни