.

Washed Out – Get Lost

Още с първото си EP от 2009 г. Ernest Greene aka Washed Out се превърна в синоним за измитото синт-поп звучене, за музиката за басейни, за мързела през лятото, евентуално за меланхолията през много слънчев есенен ден. Еманация на емоциите в момента след първата голяма мастика, точно преди втората. Някой го наричат и chill wave.

Мега деветото издание на компилацията Kitsuné Maison от 2010 го засили с парчето Belong, Feel It All Around пък беше избран за главен трак в саундтрака на сериала Portlandia. Има дузини хора, които при първите звуци от него вече не могат да си представят друго освен колело в Портланд, Fred Armisen и Carrie Brownstein (ако не дузини, то поне няколко).

И след 2013 г. и албума Paracosm, Washed Out се покри. Междувременно обяви, че подготвя нов албум, но първата нова музика се появява сега, 4 години по-късно.

Get Lost идва като единичен сингъл, но със сигурност е предвестник на още нова музика. Зададената от него посока звучи малко по-енергично, по-танцувално, меланхолията и отегчението са останали главно в гласа на Greene. Контрастът между двете всъщност е готин и е любопитно какво друго ще предложи през идните месеци. Щото вече си е време за море и мастика.

подобни

последни