.

They Call it Acid – Movie release

They Call It Acid е емблематичен документален филм за acid house културата, който всъщност не вижда широко разпространение от излизането си през 2009 г. От днес обаче стартира кампания за финансиране в Indiegogo, която ще позволи изкарването му на DVD. Интересно, колко хора останаха още с оптични дискове на компютрите си.

Създателят на филма, режисьорът Gordon Mason, започва работа по него още през 1999 г. Той включва свои видео кадри от първите нелегалните партита в покрайнините на Лондон, както и от набезите на полицията върху складовете, в които се провеждат.

До 2009 г. Mason финансира сам филма и провежда над 60 интервюта с dj и продуценти като Carl Cox и Pete Tong, а също и с култови джигити като Noel Gallagher.

По описани в кампанията причини (финансови) в началото няма да има онлайн версия, но пък доставката на дискове е до всички държави от ЕС. Така че побързайте, докато все още има ЕС.

Indiegogo кампанията може да се подкрепи дори с 2 паунда, а DVD с филма е £15. Сред подаръците има постери и плакати, а също и билети за промо партито в Лондон, планувано за януари 2016 г.

Тук е страницата на Indiegogo кампанията, а тук е сайта на самия филм. За новини по проекта може да се следи страницата във Facebook.

последни