.

Ten Walls – Queen // LP Teaser

Литовецът Marijus Adomaitis aka Ten Walls стана известен през 2014 г., с парчето Walking With Elephants, което се хареса както на електронната сцена, така и в по-мейнстрийм средата, като беше въртяно по масовите радиостанции дори в България. То дойде и с доста приятен видеоклип.

На следващата година Adomaitis пак събра погледите, обаче вместо с музика, с абсурдно тъпо хомофобско изказване – във Facebook статус сравни гей хората с педофили. Естествено след това той отпадна от редица фестивали, редица артисти отказаха да бъдат на една сцена с него и букинг агенцията прекрати договора им. Моменталният опит за извинение от негова страна не помогна.

В края на годината Ten Walls мина от извинителни думи към действия и започна работа с литвийската ЛГБТ организация LGL, като изкара ново парче на име Shining с транссексуалния изпълнител Alex Radford. Парчето е слабо, и плахо, както сигурно е било поведението на Adomaitis в този период, но все пак е и единственото смислено конкретно дело, което може да направи.

Сега Ten Walls е готов да покаже и дебютния си албум Queen. Той ще бъде двоен, с 24 парчета – явно е насъбрал материал, докато е стоял под радара в последните години. Новината за изданието идва с видео, което се води тийзър за албума, но си е цял трак със собствено видео. И звучи добре.

Marijus Adomaitis има какво да даде на електронната сцена, а дали е смислен човек ще трябва да разберем с времето.

подобни

последни