.

SoundCloud – плановете за смъртта се отлагат

През последните месеци SoundCloud мина през доста тегави моменти, които завъртяха генератора за шокиращи заглавия от рода на: „Платформата ще изчезне след часове“ – това не е парче баница, приятели, изчезването не става така.

И все пак, през юли SoundCloud съкрати 173 души или 40% от служителите и затвори офисите си в Лондон и Сан Франциско (останаха тези в Берлин и Ню Йорк). Това е опит, с който компанията да оптимизира разходите си и излизането на печалба да се появи някъде, дори и далеч, на хоризонта.

В петък беше последният кризисен момент – в началото на деня бъдещето на платформата стоеше под въпрос, но в края успя да си осигури $169.5 милиона от инвеститори, което е най-голямата инжекция за компанията досега.

Новото CEO на Soundcloud Kerry Trainor

Инвестицията идва и с условия, едно от които е ново CEO – на мястото на съоснователя Alex Ljung идва Kerry Trainor, доскорошното CEO на Vimeo, отговорен за ръста на платформата и успеха по монетизирането ѝ. Trainor казва, че ще бъдат разработени нови продукти за създателите на съдържание, нещо, което вече даде резултат при Vimeo.

Alex Ljung остава в компанията като председател на борда на SoundCloud, където, по думите му, ще се фокусира върху бъдещето ѝ. COO на компанията ще е Mike Weissman, който също идва от Vimeo. Другият основател, Eric Wahlforss, остава като Chief Product Officer на компанията.

Така че фенове, кефете се, а продуценти – няма нужда от паника за музикалния каталог.

подобни

последни