.

Silicon Scally – Dormant

Карл Финлоу е геният зад Silicon Scally – псевдонимът, който определя неговия може би най-строго електроориентиран проект. Музиката му отразява ерата на Kraftwerk и нововъзникващата електро сцена, а гласът му е един от най-разпознаваемите в електрото в продължение на повече от две десетилетия. Другите проекти на Карл също съчетават допълнителни стилистични влияния благодарение на имена като Drexciya, Prince, Depeche Mode и Yello.

По-рано този месец излезе поредното му EP за шефилдския електро лейбъл CPU (Central Processing Unit), следващo изданията Projections и Cobalt Blue. Новата плоча, озаглавена Dormant, е поредната must have за коравите електро фенове и се състои от четири футуристични счупени електро парчета.

V Electro отваря с тъмна басова линия и crispy перкусии. Bode продължава като нажежен jam, вдига темпото на 140 и непрестанно преминява от едно настроение в друго. Б-страната започва с Proximity Sensor и те връща обратно в ранните дни на машинната музика, наподобявайки Kraftwerk, Depeche Mode, а грациозните синт линии са си перфектен пример за машинния фънк на Drexciya. Най-интензивната продукция е затварящото парче Dormant – полиритмичен вихър, който не ти оставя друг избор, освен танцувайки да се подчиниш на дяволския импулс.

Цялото EP може да се слуша тук, но препоръчвам да се разровиш както в цялата колекция на Silicon Scally, така и в тази на електро лейбъла CPU, чиийто издания може да си приличат по дизайна на обложките, но същото определено не може да се каже за звуците вътре.
последни