.

Share Conference – been there, done that

първото издание на share conference приключи и всички си отидоха по държавите, но повечето си останаха в сърбия. което не е лошо, защото београд въобще не е зле.

сложно ми беше да правя ъпдейти, защото през телефон не можех да ги качвам директно, трябваше да слагам линкове към тях, което не е много яко. затова сега няколко снимки с кофти качество + няколко думи.

мислехме, че сме закъснели за Metronomy, но Metronomy закъсняха за нас. така е с рок звездите. което си доста яко, щото в противен случай щяхме да ги гледаме ама наполовина. когато се появиха пред зала Омладине, където се развиваше по-голямата част от фестивала, май никой не ги позна. аз нямах цици, които да предложа за автограф, така че останах без такъв. отляво надясно: Oscar Cash, Anna Prior (в гръб), Gbenga Adelekan и Joseph Mount.

преди Metronomy излязоха симпатичните французи от Jamaica. знаех ги само с две песни отпреди, като за втората разбрах по време на концерта, че е тяхна. приятно рокче, ама някак малко безлични бяха. иначе са продуцирани от Xavier de Rosnay от Justice.
Metronomy излязоха и какво да кажа… много са добри, много беше приятно. личеше си, че се изкефиха и те, но си личеше също и че някак бяха дошли за набързо. надявам се да ги видя пак някъде.

опа. трябва да спомена, че през деня имаше концерт по случай празника на ромите, 8 април. колоритно, но не стоях много, защото трябваше да търся пътя до хостела сред тълпи високи сърби.

там някъде в далечината са супер яките Minitel Rose. за разлика от софийското изпълнение, в Београд бяха цялата банда и звучаха много добре. обаче въобще не успяхме да им се изкефим, защото клубът беше супер зле. супер странно разположение, тесен и продълговат, пълен с хора дето не бяха за там.

не липсваха и филологични забави. някой от тях за моя сметка, но какво да се прави.

моbile disco от Improv Everywhere проведе се в събота и се водеше за flash mob, но всъщност беше пърформанс. иначе колективът е имал лекция в ч-к, която изпуснахме. яд ме е защото ги следя от доста време, но поне ги видях на практика практика.

най-тъжният dj на света.

Does It Offend You, Yeah? абе те май нямат нови неща? забавни са, ама тийнеджъреят. вокалиста се опитваше да си чупи синтезатора. беше леко патетично. и все пак като някоя 18 годишна мацка си говори с мен, може да й се похваля, че съм ги гледал.

снимките ми свършиха, а като няма снимки не е забавно да се разказва, въпреки че има още какво. иначе от share писаха, че скоро ще качат видео от лекциите на сайта си и в youtube канала си. имаше интересни неща, така че препоръчвам. за най-любопитните – още снимки от фликъра на share.

и две думи за край. share conference е фестивал, който ни е под носа, привлича изключително интересни имена от различни сфери и е по-евтин (първоначалните билети бяха по 40 euro) от бг псевдо семинари и фестивали, като се почне от музикалните и се приключи с тези за маркетинг и реклама. събитието носи Евстратиевския Stamp Of Approval. демек – много важи!

ако някой е стигнал до края на поста – много мило от твоя страна. аре.

последни