.

Röyksopp – Never Ever //ft. Susanne Sundfør

Röyksopp

Röyksopp

Наскоро излезе сингълът на Röyksopp Never Ever в колаборация със Susanne Sundfør. Сега към него норвежкото дуо добавя и видео, което е режисирано от самите тях. В него участва и Sundfør, която се беше присъединила към няколко от песните в предния им албум The Inevitable End, който Röyksopp определят като последен в традиционното им звучене етап.

За разлика от този етап, и видеото, и песента са позиционирани в 70-те и в лекото към глупаво диско/поп/електро звучене. Което се оказва, е целенасочено.

„Преди имахме тенденцията да правим клипове с мрачни настроения, първични образи с привкус на мрак. Този път искахме да обърнем нещата и с леко сърце да направим нещо сурово, изтъркано, разхвърляно. В основата лежи реакция към сегашната парадигма на селфитата и социалните медии, където лъскавата фасада засенчва съдържанието. И това, освен че е приета норма, започва да се превръща в нещо, към което хората се стремят. Има твърде много хора на изкуството, които подхранват тази идея, че човек трябва да бъде едновременно богат, опасен, успешен и секси. Решихме, че ще е освежаващо да се противопоставим на всичко това и затова подходихме по различен начин с това видео.“

подобни

последни