.

Ross From Friends обяви нов албум с пилотен сингъл и видео

Да наваксаме със случващото се около Ross From Friends или Феликс Уедърол в последно време. В началото на годината той стартира собствен лейбъл, Scarlet Tiger, изкара един сингъл през него, Burner, а сега става ясно, че през последните две години е работил и по албум. Албум, който е направил след като сам е изкодил плъгин за Ableton през платформата им Max For Live.

Изданието се казва Tread, състои се от 12 трака и ще излезе на 22 октомври през лейбъла на Flying Lotus Brainfeeder. Първото парче, което може да слушаме от него точно излезе и то с видеоклип. Той разказва историята на момиче, което си мисли, че реди кубче рубик, но всъщност е в машина на времето. Абе, гледайте, Уедърол също се появява.

Иначе The Daisy скъсва с lo-fi хаус стила на Ross From Friends, нещо, което всъщност се случи още със сингъла му Burner от началото на годината. Новият трак е мелодичен и емоционален, с нежен женски вокален семпъл. В същото време, за съжаление, му липсва нещо отличително, нещо, с което да го запомниш и да искаш да го слушаш пак. Тракът е умело изпипан. И може би затова е малко обикновен.

Като цяло Ross From Friends казва за албума Tread, че парчетата в него са отражение на музиката, която слуша в Южен Лондон през последните 10 години.

подобни

последни