.

Фестивалът Ritual Gatherings – три дни на плажа до Камчия

Музика, природа, изкуство, храна и ритуали. Това са петте елемента, изграждащи фестивала Ritual Gatherings, който се завръща след двугодишно отсъствие на 30 юни. Локацията е върху най-дългата плажна ивица в страната, до устието на река Камчия, където ще се съберат диджеи, музиканти и визуални артисти от целия свят.

„Отне ни 2-3 години, за да стигнем до тази локация, след много търсене, гледане на Google Maps, обикаляне плаж по плаж и много пресмятане. Там няма нито един бар, капанче или сергийка – абсолютно чисто и спокойно място, само на 25 км от Варна.“

Темата на фестивала тази година е вътрешното разнообразие от интереси и ценности на всеки един от нас. Това се превежда в една еклектична програма, която включва както артисти и живи изпълнения, излизащи от рамките на електронната музика, така и изложби с общо 20 артисти от 6 държави, традиционни ритуали, кулинарни и екологични практики.

DJ Holographic

Музиката на фестивала започва в 20 ч. и продължава до 7 ч. сутринта. Селекцията е микс от установени глобални имена и доказани местни артисти. Гостите включват Аксел Боман, известен с хаус бенгърите си, издавани за наши любими лейбъли като Pampa Records на DJ Koze и Studio Barnhus; DJ Holographic – родената в детройт хаус, R&B и ню диско артистка; френският дийп и минимъл хаус диджей и продуцент Traumer; датският дийп хаус артист S.A.M.; и не на последно място, добре познатата на българската публика UK група Crazy P.

„Ritual Gatherings приветства всеки да се почувства комфортно и да допринесе към изживяването със своята уникална идентичност.“

Сред българските имена ще са съоснователите на Ritual Gatherings Фарис и Сандро aka The Foreigners, Garo, Annna, Shosho и още 10 артисти, както и три изпълнения на живо като новият проект на Иван Шопов с Нейко Бодуров – Nikobo.

Филип Якобсон създава сцени за фестивали по целия свят

Самата сцена ще бъде произведение на изкуството. Тя ще представлява 15-метрова геометрична скулптура, изработена изцяло от дърво, от шведския артист Филип Якобсон. Части от сценографията на фестивала, също дело на Якобсон, бяха показани по време на Фестивал на светлините в София през май. За тях говори в това интервю и съоснователя на Ritual Gathering Фарис Аббас.

Билети за фестивала могат да се купят през сайта на Ritual Gatherings. Там може да видиш и различните места, на които може да се спи в района. Точната локация може да видиш тук. Между другото, фестивалът набира доброволци в няколко департамента като в замяна предлагат обучение, настаняване и билет. Може да им пишеш на join@ritualgatherings.com

последни