.

Подкаст еп.7 : Иван Стоичков за създаването на барове и клубове

Podcast cover with the photo of Ivan Stoichkov, KEVA

Сред целите на Фонотеката винаги е било това да се удари едно рамо за развитието на електронната сцена. В случая на нашия подкаст това означава не просто да си разказваме истории с гостите – което винаги е яко – но и караме тези гости да споделят съвсем конкретни съвети и научени от тях уроци по теми като създаване и пускане на музика, организиране на събития и движенето на клубове. Точно за събития, клубове и за привличане на публика си говорим с госта в този седми епизод от подкаста – Иван Стоичков. 

Хората, които поне са чували за Ванката знаят, че през годините той е бил част от места като Петък, Микстейп, Кева, Купе, а сега и чисто новото пространство The Purgatory (“Сигурно ще му викат “При Гробището”, както казва Иван). Факт е, че тези места не са точно свързани с електронната култура, но Иван е ценен гост, защото всеки път, когато е замесен в отварянето на ново място, то автоматично се пълни с хора. А това си е талант. Затова той е човек, от когото всички ние можем да научим по нещо полезно. А и Ванката е един от най-великите пичове в София, така че дори да си пуснеш епизода заради историите, пак няма да се излъжеш. 

Предварително се извиняваме, че около десетата минута два пъти имаме проблем с камерата и съответно с разговора в епизода. 

Три банди, които Иван Стоичков препоръчва за слушане:
Feedbacker
Turnstile
Woomb

Освен в Spotify, подкастът на Фонотеката може да се слуша също и в Apple Podcasts и Google Podcasts, а също и в YouTube.

Фонотеката вече има и своя Patreon страница, така че, ако ви харесват нещата, които правим, включително и този подкаст, може да ни подкрепите там с каквато сума прецените.

Подкастът на Фонотеката е реализиран с финансовото съдействие на Национален фонд Култура.

последни