.

Подкаст еп.1: Епохата Жул Верн с Phoenix и Emil Doesn’t Drive

В периода 2013-2017 г., вторият етаж на улица Раковски 127 беше едно декадентско, опушено и уютно, магически-реално пространство, което събираше както компактни компании, така и тълпи от хора в трите си пространства – малката и голямата зали, и социалния кът – стълбището. Името му беше Жул Верн и основаването му започва дори по-рано от гореспоменатия период, но именно в тези години той се превърна в изключително отличима част от софийския нощен живот.

Точно Жул Верн е темата на първия епизод от чисто новия подкаст на Фонотеката. За клуба си говорим с двама добре известни диджеи от сцената – Phoenix и Emil Doesn’t Drive. От немалкия колектив зад Жул Верн те са сред хората с най-голяма отговорност за иконичния му статус. Но преди да стигнем до клуба, разхождаме двамата в тяхното минало довело до този момент.

Подкастът на Фонотеката ще излиза веднъж месечно и вътре ще си говорим с локални диджеи, продуценти, промоутъри и всякакви други културтрегери, които бутат малката ни сцена в някаква посока. Той е наличен за слушане в Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts.

Подкастът се води от Александър Владимиров от Фонотеката и се превърна в реалност благодарение на Илиян Ружин – аудио монтаж, Сандро Арабян и Фарис Аббас aka The Foreigners, които композираха музикалната тема, Ивелин Матеев с микс и мастъринг на темата, Христо Гърцов – визуална идентичност, а снимката за епизод #1 е от Михаил Новаков. Все доста яки и дейни хора. И не на последно място подкастът е факт и с подкрепата на Национален Фонд Култура.

Ако имате предложения или оплаквания, пишете смело на podcast@fonotekaelektrika

Подкастът на Фонотеката е реализиран с финансовото съдействие на Национален фонд Култура.

последни