.

PBR Streetgang – Everything Changes

PBR Streetgang са двамата англичани Bonar Bradberry и Tom Thorpe, които диджействат заедно от началото на 2000-те години, а от 2008 г. започват да издават собствени парчета и EP-та. Едва в началото на тази година обаче пуснаха първия си албум Late Night Party Line – нео-диско и хаус тракове с много танцувална енергия.

Един от траковете вътре е денс-пънк парчето Everything Changes, което явно е супер повлияно от LCD Soundsystem – нещо, което PBR Streetgang не крият и споделят в интервюто си за Mixmag от януари. Но всъщност приликите в стила са толкова сериозни – като инструментали, звучене, маниер на вокала, текст – че е на моменти е неловко да слушаш парчето. Сякаш прекалено много се стараят да приличат на LCD.

PBR Streetgang са фенове на музиката от лейбъла на James Murphy DFA и вокалите в песента идват от бившия басист на инди бандата The Rapture – Mattie Safer (който ги напусна през 2009 г., и в момента е R&B и соул изпълнител).

Everything Changes пренася неебателно резкия си маниер и във видеото, което е дело на английския режсиьор Bob Gallagher. Целият нов албум може да се слуша в Spotify.

подобни

последни