.

Moderat се завръщат с нов албум MORE D4TA

Когато в началото на 2016 г. Герно Бронсар, Себастиан Зари и Саша Ринг пуснаха третия си албум като Moderat, изглеждаше, че общият им проект е завършил пътя си. Бяха изминали над 13 години от началото на взаимната им работа, а след последното им турне те официално обявиха и почивка. Никой не би ги винил, ако след това искаха да продължат единствено с личните си проекти.

Но ето, че в края на 2021 г. тримата тийзнаха с кратко видео и думите MORE D4TA, което бързо беше разконспирирано като анаграма за Moderat 4. Новината за събирането на толкова комерсиално успешен и натрупал години багаж проект идва и със сериозна доза съмнения за качеството. Сега обаче се появи и първият трак от предстоящия четвърти албум и нещата изобщо не звучат зле. 

Във Fast Land отново чуваме добре познатия звук, който триото си изгради през всичките тези години – едновременно мрачно меланхоличен и прилепчиво, поп мелодично. В същото време той успява да звучи свежо и адекватно на времето, а не като нещо претоплено, както се случва често с такива проекти. За съжаление Fast Land е кратък за стандартите на електронната музика, а и за стандартите на предишния албум на Moderat. Парчето звучи така, сякаш тепърва има да се развива. Но това всъщност е разбираемо, при положение, че е интро трак в албума, така че тепърва предстои да чуем повече. Fast Land излезе и с видеоклип, който може да се гледа по-долу. 

Самият албум MORE D4TA ще излезе на 13 май с общо десет парчета и вече може да се поръча както от bandcamp, така и от сайта на Monkeytown.

подобни

последни