.

Mixcloud ограничава безплатните качвания

От 1 декември стрийминг платформата за споделяне на миксове, радиопредавания и подкастове, Mixcloud, въвежда ограничение за броя издания, които могат да се публикуват от безплатните профили. С такъв профил ще може да се качват до 10 микса или подкаста, всеки до максимум 8 часа или общо 80 часа.

Ако потребител с безплатен профил има 10 издания и иска да качи ново, то има две опции – да вкара предишно издание в чернова (Drafts) или да мине на Pro тарифа от €6 на месец (в момента намалена на €1.80 за първите три месеца).

И направо на въпроса, който сигурно вълнува всички с Mixcloud профил – не, няма да ви изтрият миксовете, ако са над 10. Но ако искате да качите нещо ново, трябва да преместите всички файлове, надхвърлящи този брой в Drafts.

Дълги години Mixcloud беше убежище за диджеи, онлайн радиа и подкасти, които нямат възможност да отделят пари за дейността си. Решението на компанията беше обосновано от Нико Перез, CEO и съосновател на Mixcloud с увеличение на разходите, които компанията плаща както към артисти, така и за хостинг.

Във времена на инфлация и икономическа нестабилност не може да се каже, че това е изненадващо решение, а и сумата не е кой знае каква. В замяна, от компанията предлагат и нови функции като високо качествен аудио формат, лайв стрийм и качване на тракове с опция за монетизиране. С други думи нещо като нискобюджетен Soundcloud. Отделно наскоро от Mixcloud обявиха и нова опция за качване не само на дълги формати предавания, но и на оригинални тракове. Повече инфо за тази услуга, която още е в бета, тук.

Ето и няколко думи от съоснователя на компанията Нико Перез:

подобни

последни