.

Minor Victories – A Hundred Ropes

A Hundred Ropes

Minor Victories е напълно нов проект създаден от членовете на три, общо казано, рок банди: Justin Lockey – Editors, Stuart Braithwaite – Mogwai, Rachel Goswell – Slowdive. В проекта участва и братът на Justin – James Lockey – с когото правят видеостудиото Hand Held Cine Club.

Първото парче, което бандата споделя е със преобладаващи синтове и дръм машина, допълнени от гласа на Goswell и леки цигулки. A Hundred Ropes идва директно с видео, зад което логично стоят двамата братя Lockey. С черно-белите самураи то напомня на Iron на Woodkid, а с продължителността си от 10 секунди на забавен каданс в един кадър на The Heinrich Maneuver на Interpol. Разбира се видеото е уникално за себе си и това е просто малко видео тривиа.

Говорейки за видеото пред Pitchfork, Justin Lockey се оплаква от екшъна, с който са претрупани днешните музикални видеоклипове (справка Ok Go). „…а няколко самураи, които тичат към теб с около 1000 кадъра в секунда в черно-бяло? Е, това ще изглежда доста яко както и да го монтираш.“

Двамата братя снимаха и късометражен филм – тийзър за албума в средата на миналата година, който може да се гледа по-долу.

подобни

последни