.

Miike Snow – Genghis Khan

Последният албум на шведската синт-инди банда Miike Snow излезе преди почти 4 години. Happy to You беше зареден с няколко супер зарибяващи парчета като Paddling Out, Pretender, The Wave и Devil’s Work. Скоро триото ще изкара ново издание на име iii. Описват го така: „Оригиналното звучене на Miike Snow, но изкарано на следващото ниво“.

Албумът ще излезе на 4 март, като първият сингъл от него се появи в края на миналата година – Heart Is Full. След това, през декември, излезе и втори сингъл, Genghis Khan, който скоро получи и три ремикса.

Сега за Genghis Khan излезе и първото видео от iii. Режисьор е Ninian Doff, който снима последния клип на Chemical Brothers – Sometimes I Feel So Deserted.

Видеото разказва емоционалните търсения на един мега злодей и включва леко недодялана хореография. Това може да е по концептуални причини, но нищо лошо нямаше да стане, ако беше направена по-яко, с по-добър кастинг.

Отвореният край на клипа едва ли е просто вид шега и намигване към филмовия формат, а ако съдим по предишни техни клипове, най-вероятно и този го очаква серия.

подобни

последни