.

Metronomy – Old Skool

old skool still1

old skool still3

Ще се разплача – една от най-яките и интересни електро-инди банди във вселената ще изкара нов албум тази година, a за да подгрее сега пусна и чисто нов видеоклип.

Последното издание на предвожданата от Joseph Mount Metronomy е от 2013 г. Сравнително меланхоличният и бавен Love Letters дойде две години след изпипания от първо до 11-то парче The English Riviera от 2011 г. Новият албум ще носи името Summer 08, като по думите на Mount, това е последната свободна година, която е имал.

Summer 08 ще излезе на 1 юли и първата песен, която може да чуем от него е Old Skool. Игриво синт диско парче с характерните за бандата бас линии и вокалите на Joseph. В продукцията е замесен и Мix Мaster Мike, известен с работата си за Beastie Boys.

Режисьор на клипа е Dawn Shadforth, която е работила с множество, част от които Bjork, Primal Scream, The Streets, Peaches, Hurts и Florence and the Machine. Old Skool показва група семейни приятели от 80-те, които се разцепват на домашно. И съдейки по реакциите в разгара на партито, не са им липсвали и кристали. Изкарали са си супер.

Парчето дебютира миналата вечер в предаването на Annie Mac по BBC Radio 1, в което Jospeh Mount казва няколко думи за албума и за това какво правят членовете на бандата (от 34:12 мин нататък).

А тук може да се гледа и едноминутно видео с Joseph Mounth, снимано от Crack Magazin към обширен материал с Mount, който може да се прочете тук.

подобни

последни