.

Mekanika Recordings споделят каталога си безплатно

DJ Steven and Ziggy from Mekanika Recordings

Mekanika, които стартираха техно лейбъла си преди няколко години, най-накрая решиха да споделят музиката си и в bandcamp. По този случай те пускат опцията да платиш каквото прецениш за всичко от музикалния им каталог до края на месец юни. В момента каталогът включва пет издания от германския техно продуцент Дейвид Льохлайн и българските артисти Temporal Regularity, Unanimity aka Zimone и самия Stevo Kurt.

В тази връзка Ziggy и Стивън, които стоят зад лейбъла, ни разказаха малко повече за новите си планове.

Естествено, по време на пандемията, имахме много време да мислим и да чертаем планове и стратегии. Искаме Mekanika Recordings да бъде лейбъл, който да издава по-малко, но по-стойностни неща. Да бъде място за изява на млади български продуценти, като едновременно с това да им дадем възможност да бъдат ремиксирани от някои от най-доказалите се артисти от електронната сцена. И накрая – да можем да издаваме и резултата от нашите часове, прекарани в студиото. Смятаме, че имаме правилна стратегия за издаване и в дигитален формат, и на винил, както и начин за промоцията на релийзите,“ споделя Стефан Крачанов aka Steven.

С това става ясно, че Mekanika Recordings се фокусират върху български продуценти. Зиги и Стивън споделиха също, че повечето от изданията ще бъдат изкарани и на винил. Въпреки че в момента музиката на лейбъла може да се свали безплатно, двамата приканват феновете им да подкрепят артистите.

Искаме да пречупим наложилата се представа, че щом си плащаш таксата за интернет – всичко, което намериш в него е безплатно. Младите продуценти имат нужда от подкрепа и един от начините, открай време, е да им купуваме музиката. Защото “музикалният бизнес” е затворен кръг, но той е нашият затворен кръг и всички ние – артисти, продуценти, DJ-и и рейвъри можем да направим така, че да ни е комфортно и приятно в него, и да не искаме да го напускаме,“ сподели Ziggy.

Докато чакаме винилите, ви препращам към чисто новата им bandcamp страница, където са качени всички стари издания на Mekanika Recordings с опция да платиш колкото пожелаеш.

подобни

последни