.

Luke Slater – Berghain Fünfzehn

Дългоочакваният микс от любимия ни бергхайнски резидент Люк Слейтър излиза днес по случай 15-тия юбилей на Ostgut Ton тази година. Berghain Fünfzehn обхваща 130 минути, в които Слейтър създава нови композиции, като включва преработени тракове от дискографията на Ostgut, започваща от началото на 2005.

Той деконструира и реконструира остгутския каталог, като визията му обхваща не само семплиране, а и жива електроника и импровизация, които водят до широк спектър от опиянителна и лиминална танцувална музика: от ултра минималистично техно, вокали и изкривяващи вълни, до брейкбийт отклонения, минималистичен асид и рейв полиритми. С други думи – дъгата на лейбъла през ексцентричната и халюциногенна призма на Слейтър.

Самият той обяснява техниката като “rip the cut”, а Остгут описват микса като „игривата ретроспекция“ на лейбъла и „визията за бъдещето на миксиране на танцова музика“. От днес вече може да чуете и да свалите микса безплатно, а на 17-ти април седем от траковете ще бъдат пуснати, както във винил, така и в дигитален формат.

подобни

последни