.

L-E-V Company – Chapter 3 в Пловдив

Снимка: Christopher Dugga

Когато става дума за L-E-V Dance Company няма значение дали човек има отношение към танца, музиката, модата, дизайна и като цяло изкуството, защото при тях всичко има значение и прави впечатление.

Lev, буквално преведено от иврит, означава сърце. Оттам тръгва и всяка нова идея на Шарон Еял, хореограф и артист, която е в основата на “компанията” заедно с мъжа си Гай Бехар, дизайнер и мултимедиен артист. Техният най-нов спектакъл се казва Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart и включва музика от сочения за основоположник на техно сцената в Израел Ори Лихтик. То ще бъде представено в България този уикенд по време на One Dance Week в Пловдвив.

Шарон Еял. Снимка: Eyal-Nevo

Пътят на Шарон Еял е дълъг и минава през модата и танца. Тя се включва в Batsheva Dance Company по времето, когато емблематичният Ohad Naharin е артистичен директор. Може да сте я засекли в един от последните клипове на The National Hairpin Turns или от ревюто на DIOR.

Нейният съпруг, Гай Бехар, е продуцент на музикални събития и е неизменна част от всяко едно представление. Той е и връзката с електронния продуцент Ори Лихтик.

Бащата на техно сцената в Изреаел – Ори Лихтик

Ори е DJ и музикант, един от пионерите на техно сцената в Израел. Той се присъединява към L-E-V през 2006 и прави музиката за първата им работа – тя е комплексна, включва DJ сет и негови парчета. Често обича да включва класически елементи, повлияни от Барток, Дебюси и Стравински, заедно с африкански елементи и минималистична електронна музика.

Процесът на работа между тях е тясно свързан и започва от нулата – Ори отразява движенията на Шарон и танцьорите, набляга на моменти от хореографията, а танцьорите от своя страна се вдъхновяват от тона и темпото на ударните.

Снимка: Ursula Kaufmann

Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart е най-новият спектакъл на L-E-V, който ще се играе по време на One Dance Week в Пловдив само седмица след световната премиера. Това ще бъде и първо гостуване в България за Шарон.

Chapter 3 е третото продължение от поредицата за любов след OCD Love – най-разпознаваемата им продукция, в която има много страст, крайни движения и електронна музика и след LOVE Chapter 2 – отчаяна приказка за самотата и опит за човешко сближаване. Новият спекакъл е посветен на превъзмогването на раздялата, възстановяването и новите пътища.

По време на One Dance Week в Пловдив ще можем да гледаме Chapter 3: The Brutal Journey of the Heart в две поредни вечери – на 5 октомври от 20 ч. и на 6 от 19 ч. в Дом на културата Борис Христов.

последни