.

j.viewz

днес музикогледа ми се обогати с още един квалитетен изпълнител.

казва се jonathan dagan и е човекът зад j.viewz. и е от бруклин. намерих го покрай жестоките washed out. горното видео се вписва в популярната напоследък тема на лежерни (да използвам думата винтидж?) клипове-импресии, с готини мичета, което на някои вече може да се стори леко банално и умерено досадно. оказа се обаче, че j.viewz са със супер разнообразни парчета и не са вчерашни келеши, увлечени от тренда. нещата все пак са в широките рамки електроника, трип хоп, брейкбийт, както си е написано в майспейса.
интересно е например, че 2005 г. dagan е избран да направи ремикс на песен на Nina Simone, което си е признание. за любознателните, въпросната песен е See Line Woman. освен това j.viewz имат и следният доста готин кавър с много симпатично видео:

барът е специално място. затова съм доста ревнив към родния, щото напоследък нещо се размиват нещата там сякаш… доста различен стил от salty air, определено. този jonathan dagan ми напомня на simon green – bonobo. по редица критерии. и още едно видео, за да се обогати картинката

та така. в момента пича работи по последния албум на проекта – work in progress. това му е името и това му е статуса. след като завърши някоя песен, тя се качва в сайта. там може да се чуят готовите до сега песни, от които са част salty air и come back down. освен това може да се направи предварителна поръчка, което бих направил ако си намеря кредитна карта ор смтн – чувството да подкрепяш някой, който реално прави нещо свестно с акъла си е готино.

 

последни