.

j.viewz – The DNA Project

The DNA Project е доста амбициозното начинание на израелския музикален изпълнител Jonathan Dagan aka j.viewz. Проектът ще проследи от близо създаването на предстоящия му албум – от местата, на които ще бъде записан и звуците, които ще бъдат използвани, до разговори с лейбъли. Всичко това ще бъде споделяно със света през доста готино изглеждащ уебсайт (до колкото си личи от визуализациите). В момента, The DNA Project набира финансиране чрез кампания в Kickstarter, като целта е 60 000 долара.

В създаването на бъдещия албум ще могат да участват и самите фенове – всеки желаещ може да качи бийт или звук на уебсайта на проекта, който може да бъде използван от Dagan в определено парче. Има и още един, специален и доста куул начин да станеш част от албума. Можеш да запишеш пулса си с помощта на iPhone, да го изпратиш на j.viewz и с него ще се определи темпото на една от песните в албума. Самият Dagan го обяснява доста по-добре в това видео.

За разлика от качването на бийт на сайта обаче, пращането на пулса ти е една от наградите и не е безплатна. За да се сдобиеш с микс, създаден по пулса ти, ще трябва да подпомогнеш проекта със 125 долара. Не е малко, но пък ако си фен на j.viewz, наградата е доста яка и в крайна сметка това е подкрепа за артиста, а не просто пазаруване на mp3.

Има и по-бюджетни награди, с които можеш да удариш едно рамо – дигитално копие на албума за 15 долара или дървена флаш памет с цялата дискография на j.viewz за 45$. Изчерпателна информация за проекта, видео и снимки, има на страницата му в Kickstarter.

последни