.

Ilius с микс за Palanga Street Radio

Паулий Илиевич е диджей и музикален журналист от Вилнюс, с фокус върху звуковия наратив от еклектичен характер. Преди шест месеца излeзе първият епизод от поредицата му с миксове Future Tango за Palanga Street Radio и оттогава се излъчва ежемесечно. В плейлистите му можем да бъдем изненадани с разнообразие от банди като краутрок берлинчаните Camera, A Certain Ratio и легендите Cabaret Voltaire. В шестото футуристично танго, което излезе преди две седмици, се усеща размечтан синематичен амбианс примесен със слънчева меланхолия на lo-fi шепоти, подходящи за сезонната депресия.

Освен че напасва добре музиката с месечните настроения, Илюс е и водещ в берлинското Cashmere Radio, където в предаванията Secret Communications намираме негови и чужди плейлисти, вариращи от блус и синт до експериментална музика и Джон Колтрейн.

Друг проект, в който Илюс е замесен, е подземеният музикален журнал от Литва на име Secret Thirteen, който той основава заедно с колегата си Тадас Свенсионис през 2010 г. Двамата вече не са част от радиото, но то продължава да съществува, като фокусът е върху вариации на EBM и авангардни нойзове, събрани от различни артисти като Das Ding, SARIN и Buzz Kull.

последни