.

Gold Panda – Brazil

gold panda - brazil

Lucky Shiner (2010) и Companion (2011) са едни от най-яките електронни албуми, които съм слушал. Стават да ги слушаш самотно в мрака, да ги използваш като фон, докато работиш, да монтираш стоп-моушън видео или пък да подскачаш на едно място.

Gold Panda aka Derwin Powers е роден в Лондон, учи в Университета по Източни и Африкански Науки и живее няколко години в Япония. Последните две неща се отразяват стабилно в звученето и на двата му първи албума, което със сигурност помага да се отличи на електронната сцена.

Тази година Gold Panda ще издаде третия си албум – Half Of Where You Live. И той е вдъхновен от пътешествията на Powers по широкия свят, като първото парче, Brazil, предава впечатленията му от Sao Paulo. След това в албума ще има нови парчета вдъхновени от Япония и филмите на Takashi Miike, така че ще е интересно.

Half Of Where You Live ще излезе през Ghostly International, както и през NOTOWN на 11 юни.

Ето и няколко думи от Gold Panda за Brazil:

Исках да направя саундтрак за пътя ми от летището до центъра [на Sao Paulo]. Семпълът с вокала е като някакво развълнувано пеене, а после всичко става объркващо, за да пресъздаде сградите и движението по улиците.

подобни

последни