.

Fred und Luna – Säure 5

Вляво ще да е Fred, вдясно – Luna. Или обратното – ок сме и в двата случая.

„Fred und Luna са два пластмасови манекена, които живеят в моден бутик в Карлсруе, Германия и правят Електрокраут музика (краутрок с електронни елементи) и Краутелектро – (електро с краут елементи).“ Това е официалното описание на проекта, зад който всъщност стои германският електронен ветеран Райнер Бухмюлер.

Първият албум на Fred und Luna излезе през 2017 г. от Bigamo – лейбълът за странна музика на Франк Уидеман (от Âme), с който Бухмюлер е приятел. Този месец излезе трети албум от Fred und Luna, който е движен от тази пресечна точка между краутрок и електроника, но вътре има още доста влияния.

Изданието се казва Im Weltenraum и минава през атмосферичен ембиънт като в парчето No Glashütte No Harksheide, през чийзи поп мелодии в In Die Weite Welt Hinaus, микрохаус звучене във Vision 3 и асид хаус звученето на Disco Nueve или пък Säure 5, който може да се слуша по-долу.

Когато споменаваме цели албуми тук, рядко пускаме някой, който да не си струва да се чуе целия. Im Weltenraum е любопитен и странен – със сигурност нещо интересно за слушане.

последни