.

Flowers And Sea Creatures & David Granha – Better Tomorrow // Praveen Achary Remix

Flowers And Sea Creatures са от онези групи, които успяват да рисуват приказки с музиката си, а тяхната прилича на непозната северна легенда за далечно кътче, потънало в лунна светлина. Вокалите на ирландеца Graham Baxter са бавна подводна вълна, която изпълва пространството на електронния безкрай, а инструменталът на родения в Атина Kosta Megalos ни понaся през мъглите на безкрайната Канадска тундра. Колаборацията им започва през 2010, а по-късно към тях се присъединява не по-малко талантливияτ артист от Торонто Jeremy Reid a.k.a. Wrong Jeremy.

Базирани в Монтреал, момчетата от Flowers and sea creatures харесват отпуснатия и либерален дух на града и се описват като доста спокойни натури. Влияние в музиката им имат експериментални произведения като филма на Кубрик Портокал с часовников механизъм и 80-тарския авангард на Art of Noise.

Испанскияτ продуцент David Granha се включва успешно в последния им трак, за да създадат заедно мрачно елегантната история на Better Tommorow, издадена през март тази година от лейбълът Strange Town Recordings, а през юли индийския dj Praveen Achary добавя последните щрихи с ремикс на парчето, ексклузивно за музикалната платформа 8day. Последната между другото има добра селекция от обещаващи и непознати артисти от другата страна на океана.

последни