.

Deceptikon – Vancouver Disco

2010_Deceptikon_Head

Deceptikon е псевдонимът на американеца Zack Wright. С над 12 години история като продуцент той вече може да бъде наричан ветеран на щатската електронна сцена. Кариерата му започва от същия лейбъл, през който стартират имена като Tycho, Jimmy Edgar, а също и българският изпълнител Георги Маринов aka Esem – Merc Records.

Това лято Deceptikon ще изкара своя нов албум Presidio, който излиза близо 4 години след последното му издание, за което тогава писах – 800 EP.

Новият албум, Presidio, е кръстен на горски район до Сан Франциско – домът на Wright в последните две години. Природата, мъглата и дивите животни наоколо повлияват на артиста, който описва звученето в албума като много органично, с акустични инструменти, но и с доста синтезатори и дръммашини.

Presidio ще излезе през лейбъла Project: Mooncircle на 7 юли, но вече може да чуем първото парче от него. Това е Vancouver Disco – 5 минути от характерния, изпипан и дълбок звук на Deceptikon. Presidio ще е едно от събитията на годината, за всички, които поглеждат под радара на електронната сцена.

подобни

последни