.

Dark Sky – Tundra

През нощта между 11 и 12 септември няколко едри и зле изглеждащи чичаци (доколкото се виждат на охранителните камери) обират разположеното в Лондон студио на Dark Sky. Сред откраднатата техника е и Mac Pro, който съдържа цялата музика, която бандата е правила и върху която е работела към момента. Може само да си представяме колко гадно и тегаво е било и все още е това за Matt Benyayer и Thomas Edwards.

В отговор обаче, няколко седмици по-късно момчетата споделиха колекция от 12 неиздавани парчета, които са успели да запазят. „Беше много трудно да приемем кражбата на нашата работа, но това беше доста по-поносимо благодарение на цялата подкрепа, която получихме от всички.“ Дуото пусна колекцията под име Losless за слушане или сваляне на свободна цена (в случая дарение) през bandcamp на 29 септември, а също и в Spotify.

Месец по-късно, миналата седмица, Dark Sky изскочиха с още един неиздаван трак, който са мислели за изгубен. Той се казва Tundra и е доста интересен и нетипичен за тях със своето лежерно и разчупено диско/фънк звучене. Парчето е супер приятно, позитивно и свежо.

Напомняме, че всичко това се случва след като бандата изкара супер якия си нов албум Othona през пролетта. Доста емоции за тях през последните 12 месеца.

подобни

последни