.

Клое и Василена Серафимова идват в София с албума Sequenza

Василена Серафимова и Клое Тевънин

Когато тракът The Dawn на френската продуцентка Клое Тевънин се появи през 2017 г., той веднага влезе в списъка за годишната ни селекцията. Едновременно студен, но и емоционален, нагнетяващ напрежение в продължение на стабилни 10 минути, той беше от редкия вид лефтфийлд техно парчета, направени не за танцуване в клуба, а за внимателно слушане насаме. (За клуб беше ремиксът от Dixon.)

Няколко години по-късно, Клое се среща с българската перкусионистка Василена Серафимова и започват да работят по албум заедно, началото на който също споделихме точно при започването на пандемията. А сред инструменталните тракове вътре е и тяхна версия на внушителният The Dawn. Албумът на двете артистки в крайна сметка излезе в края на 2021 г. и носи името Sequenza.

Сега, след интензивно пътуване с лайв представянето на албума, Клое и Василена идват със Sequenza и в София. Това ще се случи по покана на фестивала Културама.

„Идеята беше изграждането на парчетата около организирани и неорганизирани структури“, обяснява Клое пред фестивала Културама. „Непрекъснато записвам на живо звуци от Василена и обработвам лайв с лупове, ефекти… След това играем една постоянно идваща и заминаваща импровизационна игра, която позволява изграждането на репетитивна, транс музика.“

Концертът ще се проведе в четвъртък, 29 септември от 19 ч., на откритата сцена на Кино Кабана, а при лошо време ще бъде преместен в Национален Студентски дом. Това ще бъде и последният концерт от програмата на фестивала. Билети могат да се купят през epay.go

Като тийзър, ето едно видео с три трака от албума Sequenza, изсвирени на парижкото летище Орли.

подобни

последни