.

Bliss Inc. ни праща в епохата на 90-те с Mind 2 Mind EP

Висока скорост и мощна енергия в най-добрите традиции на прогресив хаусa и транс музиката от 90-те години. Това е звученето в предстоящото ново EP Mind 2 Mind на Bliss Inc. или Александър Старобудов. Той е диджей и продуцент от Санкт Петербург, а в момента – базиран във Франкфурт или по-точно Офенбах.

Музиката му директно те праща към естетиката на 90-те, като Bliss Inc. не крие връзката. Например с името на предишното му EP Hack The Planet той прави директна препратка към емблематичния деветдесетарски филм Хакери, чийто саунтрак включваше още по-емблематични тракове от периода. Лейбълът Radiant, от който излиза Hack The Planet, описва изданието като музика, която може да е изпаднала от „обскурен каталог от 1994 г. – епоха, в която технологии и ню ейдж спиритуалност се свързват, за да се достигне до състояние на блаженство.“

Новото EP Mind 2 Mind ще излезе през лондонския лейбъл Magicwire на 12 май и ще включва четири трака. По-долу може да се слуша последния от тях, Higher, Vision, а ето тук има части от всички четири парчета.

Между другото Bliss Inc. идва в София тази събота, 6 май, в клуб ДОМ. Партито ще е част от серията на Isterika Lovers & Friends и на пулта ще бъдат още Васил Владимиров и ANNNA. Билети могат да се купят в RA, а ето го и събитието във Facebook.

последни