.

Big Data – Dangerous //+interactive video

the Facehawk

Big Data са Daniel Armbruster и Alan Wilkis, които правят „параноичен електронен поп“, с който „изследват постоянно увеличаващите се отношения между човек и машина, и по-точно, как интернет и социалните мрежи са преоформили човешките преживявания“.

С две думи Big Data са концептуални музиканти с чувство за хумор. И за да покажат, че не си поплюват, още първото им видео представлява забавно, интерактивно изследване по темата. Нарича се The Facehawk. Това е ястреб, който ще се конструира от снимките и статусите, които имаш във Facebook, докато слушаш вокалите на Armbruster и отчетливия бас от Dangerous. The Facehwak е създаден с помощта на Rajeev Basu – интерактивен артист, който работи в творческия отдел на рекламната агенция Crispin Porter + Bogusky.

Момчетата подготвят The Facehawk още преди да избухне скандалът с PRISM и с това, че всички ние сме записвани постоянно, но ето, че сега са уцелили моментума.

Пробвай безстрашно своя Facebook ястреб на thefacehawk.com – нищо няма да поства в профила ти и да те излагат пред приятелите ти, проверено е. Работи перфектно с Chrome.

Иначе ето я и самата песен, Dangerous, която е първият сингъл от предстоящото EP 1.0.

подобни

последни