.

Bicep – Apricots

Малко след като направиха единствения си лайвстрийм в тази пълна с лайвстриймове година, в средата на септември Мат Макбрайър и Анди Фъргюсън от Bicep споделиха, че имат новина за обявяване. Новината не е изненада, но е супер яка и вече стана ясна – ирландците ще изкарат нов албум – Isles – с 10 трака на 22 януари 2021 г. през Ninja Tune. А освен това точно издадоха чисто ново парче, което тийзваха през последния месец – Apricots.

Новият албум има различни влияния от живота на дуото в Лондон като хинди вокали, турски песни, дочути в дюнерджийници, а също и „откъси от български език, изплъзващ се от преминаващите коли“. Всъщност в самия трак Apricots има семпли от женския вокален ансамбъл на Българското национално радио и телевизия (който впоследствие взима името Мистерията на българските гласове) от 50-те години, смесени с малавийски вокали. Току-що слушането на Bicep стана и патриотично.

Ако светът не избухне, за следващата година дуото логично готви и турне като парчетата от албума ще получат своята промяна за него, както казва Мат Макбрайър: „Това [албумът] е версията за слушане вкъщи. Версията за на живо ще е много, много по-тежка.“

Ето още една новина от тях – този месец ще стартират собствено месечно предаване по Apple Music – FeelMyBicep Radio. В него те ще пускат музиката, която ги е формирала или както пише в Apple Music: „От 80-ски синтове до пренебрегнати диско съкровища, взети директно от кашона за по $1“.

Apricots идва и с видеоклип, който може да се гледа тук.

подобни

последни