.

Ausgang – Ausgang 007

През последните няколко години берлинското дуо Ausgang привлече вниманието на световната техно сцена с издания от собствения си лейбъл Ausgang Records. По-рано миналата година Нико и Роузен издадоха и първия си техно-електро албум под уважавания лейбъл на Фреди Кей – Key Records. Споделяйки традиционната и основна идея за техно, продукциите им използват сурови и пестеливи звуци с удрящи се ритми, чиито корени се свързват с 90-те години.

Ausgang 007 е първият им общ релийз под техния лейбъл от четири години насам. EP-то включва четири качествени минималистични трака продуцирани единствено с основни елементи – тежък ударен барабан и един синт-сикуенсър. Into Tunnel отваря забързано с минималистични притъпени кикове и прецизно вплетени, отекващи синтове, които са способни да поведат и най-отнесените към вътрешността на тунела.

С интересен груув BS82 ни вкарва в друг вид танцувална хипноза. Reverse е не само движещо и кулминационно, но също и класно техно парче! Определно би вкарало хората обратно в играта по време на застой. Dust започва приповдигнато и затваря, оставяйки ни с лека меланхолия по това колко прекрасна може да бъде музиката, особено, когато ни е предоставена в точния момент, на точното място, сред готини хора.

Вече може и да подкрепите артистите, като си закупите изданието в bandcamp.

последни